ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ

Ένα κουβάρι ο χρόνος που ξετυλίγεται σε μύριες ανθρώπινες ιστορίες. Κάθε μια πιο αληθινή, κάθε μια πιο φανταστική από την άλλη.
Η δική μας ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι. "Μια φορά ήταν ένας Λιβαδιώτης...

1950 › Η ΑΡΧΗ
1950

Το Γερμανικό Τρίκυκλο

Το ταξίδι της Νο1 εταιρείας μετακομίσεων στη Θεσσαλονίκη ξεκινάει το 1950, με ένα μικρό τίκυκλο εκτελώντας μεταφορές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το 1950 βρίσκει την Ελλάδα ταλαιπωρημένη η οποία μόλις είχε βγει από μια σειρά μακροχρόνιων πολέμων. Την εποχή αυτή λοιπόν άρχισε να ανθεί η οικοδομή και ως εκ τούτου οι πολυκατοικίες ολοένα και προσέλκυαν νέους κατοίκους. Τα πρώτα δρομολόγια που ξεκίνησε να εκτελεί η εταιρεία μας ήταν με ένα Γερμανικό τρίκυκλο BMW (κλεμμένο από τους Γερμανούς). Τα δρομολόγια πολλά, κουραστικά και η αμοιβή,
1 δεκάρα το δρομολόγιο.

1960

Η άνθηση των ΦΟΡΤΟΤΑΞΙ

Η δεκαετία η οποία -όχι άδικα- χαρακτηρίστηκε ως χρυσή εποχή στις μεταφορές. Τότε οι βασικές μεταφορές που εκτελούσαμε ήταν κατά το πλείστον για ελεύθερους επαγγελματίες και κάποιες φορές για βιοτεχνίες. Το μέσο μεταφοράς ήταν ένα τρίκυκλο, ελληνικής κατασκευής με το όνομα MOTOR CAR, το οποίο όχι άδικα ήταν το σήμα κατατεθέν στις πιάτσες των Δημόσιων Μεταφορών. Η συγκεκριμένη εποχή είχε μια ιδιαιτερότητα, το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο ΙΧ ήταν επιστημονική φαντασία για την πλειοψηφία των Ελλήνων και όποιος ήθελε να μεταφέρει ένα ψυγείο ή ένα κρεβάτι απευθυνόταν στους κατόχους τέτοιων τρίκυκλων (φορτοταξί). Το συγκεκριμένο όχημα, -εφοδιασμένο με κινητήρα VW ή Ford- ήταν ευέλικτο, κατάλληλο για τα στενά της Θεσσαλονίκης και υποτίθεται ΔΕΝ έπρεπε να το φορτώσεις με πάνω από 350kg φορτίο. Δεν ήταν όμως λίγες οι φορές που το φορτώναμε ακόμη και 1 τόνο!

1970

Το εγχείρημα

Η δεκαετία σταθμός για την εταιρεία μας ήταν το 1970 όταν και αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε και όπως αποδείχθηκε αργότερα να καθιερωθούμε στο χώρο των μετακομίσεων. Αρχικά αναλαμβάναμε μετακομίσεις εντός Θεσσαλονίκης και σε σύντομο χρονικό διάστημα επεκταθήκαμε σε όλη την Μακεδονία.

1980

Η χρυσή εποχή

Στις αρχές τις δεκαετίας αγοράσαμε το πρώτο μεγάλο φορτηγό ένα mercedes διότι ήταν πλέον φανερό πως πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής. Εκτός από τη rock μουσική στα 80s-90s  μεσουρανούσαν οι μετακομίσεις και κατ' επέκταση το επάγγελμα των μεταφορικών εταιρειών. Με προσωπικό 7 άτομα  οργώναμε την Ελλάδα και εξυπηρετούσαμε ακόμη και δυσπρόσιτες περιοχές & νησιά. Aν μύτη άλλο η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν φανερή.

2000

Σημείο καμπής

Το 2000 βρίσκει την εταιρεία μας με 10 άτομα μόνιμο προσωπικό, με τρία ιδιόκτητα φορτηγά, ανυψωτικό μηχάνημα και γερανό. Ήταν λοιπόν η χρονιά που αναβαθμίσαμε ολόκληρο τον στόλο μας, διευρύνοντας έτσι τον ορίζοντα της εταιρείας μας στο χώρο των μετακομίσεων. Επενδύσαμε ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου στις νέες τεχνολογίες και μηχανήματα άριστης κατασκευής ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες της εποχής.

2015

Σήμερα

Η εταιρεία μας έχοντας πλήρη συνείδηση των δύσκολων εποχών συνεχίζει να προσφέρει της υπηρεσίες της με το ίδιο μεράκι και με χαμηλές τιμές. Αισθανόμαστε πως τώρα όσο ποτέ άλλοτε οφείλουμε να είμαστε ο τηλαυγής φάρος που σκορπίζει το φως σε όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έχοντας σημαία μας το τρίπτυχο Συνέπεια, Αξιοπιστία, Ασφάλεια συνεχίζουμε ακάθεκτοι να εκτελούμε μεταφορές μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη.

ΠΑΡΟΝ
TOP